Фон

четверг, 12 октября 2017 г.

Полезные интересности от Флоксы. Стиль Shabby chic

Добрый вечер, наши дорогие!
Сегодня мы продолжим нашу полезную рубрику и вас ждет очень интересная тема - Стиль Shabby chic.

А все полезные посты вы всегда можете посмотреть по этой ссылочке.




В скрапбукінг стиль Shabby chic (англ. потертий шик) прийшов зі світу декору й дизайну. Популярність у 80х рр. антикварних меблів, старовинних придметів та вінтажу стали причиною вининкення Шебі Шику як окремого стилю в дизайні. А все завдяки Рейчел Ешвел, яка обожнювала скуповувати старовинні меблі на блошиному ринку та давати їм друге життя. З часом її стиль набував популярності, а згодом і полонив весь світ! 
Ніжність мережива, не яскраві припудрені кольори, кракелюр, що торкнувся деревяних деталей, квіти, багато квітів!, подерті часом краї паперу та тканин, ліпнина, стрічки, рюшики, гудзички та перлинки - це все елементи Шебі Шику!!
Особливості стилю в спокійній палітрі та милих декоративних елементах. Зазвичай використовують ніжні пастельні тони: рожевий, бірюзовий, кремовий, білий, оскільки це створює відчуття красивої, але злегка вицвілої від часу фарби. Що стосується візерунків, чудовою прикрасою стануть чарівні янголята та квіткові мотиви. А ось різких геометричних фігур слід уникати, допустимий максимум тут - неяскрава, трохи розмита клітинка.

Я намагалась знайти для вас найцікавіші майстер-класи в цьому стилі.
Переглядайте, надихайтеся та додавайте в лінки й свої улюблені МК в стилі Шебі!! Тільки обережно, бо можете назавжди залишитися в міцних обіймах найромантичнішого стилю і ніколи не спорбувати нічого іншого))


Сторінки:




Листівки:




До нових зустрічей!

2 комментария: