Фон

четверг, 9 февраля 2017 г.

Полезные интересности - Дыроколы и другие инструменты

Здравствуйте! А сегодня мы продолжаем нашу рубрику "Полезные интересности"!
И поговорим с нашим дизайнером - Лорой Теличко о дыроколах и других инструментах, которые она использует.

А все полезные посты вы всегда можете посмотреть по этой ссылочке
Привіт-привіт)))
І з вами знову я-Лора)) ой, як довго я думала над тематикою "корисні цікавинки")) ну правда..) мені здається, в скрапі ця тема немає меж)))) ось тільки більшість матеріалів вже випробувана, використана, відпрацьована..і  знов новинки)))))і знов неможливо спинитися і хочеться все-все, що представлене на поличках)))
Саме тому вирішила показати інструменти, без яких я не можу обійтись)) бо ж папір, декор, тканинки-то те,що може змінюватись з кожною роботою) тому поговоримо про стабільне)))) про дироколи, дошку для біговки, різаки і встановлювачі люверсів))
Років 6 назад в мене з'явився перший дирокол))) моєму щастю не було меж)))за ним з'явився другий, третій, десятий..)))потім машинка для вирубки) але вона в мене була недовго) і знов я повернулась до своїх улюблених дироколів) їх кількість періодично змінювалась, але зрештою лишились самі необхідні))
Отже, почну з найулюбленіших)) Для мене це виробник Martha Stewart.
Це всі, що в мене є на даний момент))

 Дуже люблю фігурні дироколи) Як на мене, то з їх допомогою , можна прикрасити частину сторінки альбому, тим самим зменшивши кількість висічок і журналінгу)

Один з найулюбленіших - це дирокол під кутики для фото) звісно, часу на виготовлення йде значно більше))але й результат дуже радує) хоча є й недолік..далеко не кожні "обрізки" від паперу підуть під кутики..бажано, щоб папір був тонким та піддатливим для згинання. Інакше буде складно приклеїти його. Що ж стосується всіх інших дироколів, то вони беруть і цупкий папір, картон.

 А ця серія-бордюрні дироколи. В мене їх три. На кожну тематику роботи))) Потяг-дитячий, сердечки- романтичний, квіти-нейтральний. Його використовую найчастіше. Слід відмітити, що всі інструменти цього виробника мають гарну якість і служать досить довго)

На наступному фото круговий різак. Він має рухому лінійку, за допомогою якої можна регулювати діаметр кола. Досить зручна річ, якщо не потрібні кола маленького діаметру, бо найменший в ньому 8 см.

Ще одна моя улюблена серія це Ek Tools. Дуже їх люблю, бо вони потужні, беруть любої товщини папір і мають досить великий за розміром орнамент. З їх допомогою можна створити ефект висічок, зроблених машинкою для вирубок. Звісно,вони не такі  ажурні, але вирубка досить цікава.
 Той, що посередині робить трояндову стрічку))

А ці китайські дирокольчики також для мене є незамінними) Вони йдуть в наборі парою. Один вирубує квіточку/метелика, другий-робить тиснення. Як результат, дуже гарні об'емні елементи, які можна використати в будь-якій роботі.

Ці дирокольчики різних виробників. Використовую їх нечасто. Але вони в мене досить давно. І вони саме з тих, що довго лежать, а потім в якийсь момент стають просто незамінними)))а потім знов довго лежать))))

Цей також один з улюблених Tonic Studios. Довго я підбирала інструмент для засічок під фото. І саме він лишився на моїй поличці надовго) З його допомогою, можна зробити два види засічок. З різним видом заокруглення. Більшим і меншим)

І прийшов час для найулюбленішого, який використовую найчастіше) Практично в кожній роботі) Його я купила на розпродажі. Б/у. І навіть не для себе))а для подружки)) Але коли вона побачила, як важко мені з ним прощатися, подарувала назад))) Та й орнамент в нього специфічний. Часто чую,що навмисне такий не купили б) А для мене він саме "Мій"))))

Ну на дироколах все)) Ви ще не втомились?))) Далі хотіла розказати про встановлювач люверсів виробника We R Memory Keepers. Це не перший мій установлювач. До цього були більш прості і дешеві. Але коли вони вийшли з ладу, вирішила спробувати цей. Чесно?..Не можу сказати, що він суттєво відрізняється від попередніх. Хіба що тим, що ним можна встановлювати люверси різних діаметрів. Але я цією опцією майже не користуюсь, тому великої різниці не помітила))) Можливо, довше прослужить)))

І на останок різаки і дошка для біговки. 
Різак Martha Stewart. Може впоратись з папіром різної товщини. Ріже гарно. Недоліків не помічала. Хіба що висока ціна. Має фіксатор-лінійку. Розмір в нього досить великий. Подобається ще й те, що має запобіжник. Достатньо скласти його і перемикнути позначку. Стає більш компактним і безпечним.

А цей більш ходовий, "на кожен день", так би мовити)) він в мене вже третій) новий доводиться купляти раз на один-два роки..не витримують навантажень. Але ціна більш-менш доступна і дуже зручний в користуванні.

 Ну і дошка) Вона вже в мене старенька))) Про свідчать сліди від спрею, подряпинки і потертості) Але досі жодних недоліків не знайшла в ній) Легка, зручна, якісна)

Ну ось і все))) Сподіваюсь, вам було цікаво і я вас не втомила, а щось може й стане впригоді) Дякую за увагу і буду рада коментарям!!)))

3 комментария:

  1. Лора,дякую за цю рубрику!Особисто мені цікаво.Передивилась відео для новачків,порівнювала свої думки стосовно цього.А зараз у мене запитання.Розкажи про другий різак,або дай посилання,де ти купуєш його.

    ОтветитьУдалить
  2. Оля,доброго дня))рада, що змогла бути цікавою, а особливо-корисною)) Про різак..))як на мене, то він досить зручний. Має лінійку до 15см, лезо ріже гарно, порівняно адекватна ціна) З недоліків, як я вже казала, він не на довгі рокі) хоча може то в мене навантаження великі і треба менше працювати) Звісно, хотілося б і лінійку довшу))таку як в першому випадку) але і це не проблема) зате компактний і легкий)назва його Agent TR 330)

    ОтветитьУдалить